Lasten median epäonnistumisia

Sukupuolittavat kirjat eivät välttämättä ole ongelma lapselle. Sukupuoliristiriitaa kokeva lapsi samaistuu prinsessoihin tai ritareihin sekä kokemansa sukupuolen kautta tai syntymäsukupuolensa mukaiseen hahmoon; aivan kutencissukupuolisetkin lapset voivat samaistua mihin tahansa hahmoon. Lastenkirjoissa ja elokuvissa olevien hahmojen sukupuolilla ei sinänsä ole lapsen kasvun tukemisen kannalta erityistä merkitystä ellei aikuinen merkitystä painota, mutta onolemassa lapsille suunnattuja kirjoja ja elokuvia, joissa transsukupuolisuudesta tehdään naurunalaista. 

Esimerkiksi Eduard Uspenskin Alas taikavirtaa-kirjassa ( Vniz povolsebnoi reke ) on transfobinen hahmo Iivari Pahasilmä, joka ei ole nainen, eikä mies ja joka pilaa aina kaiken ja on muille ilkeä ja inhottava.
Elokuvista esimerkiksi elokuvassa Aasi ( Donkey Xote ) nauretaan orille, joka on pukeutunut tammaksi.

Transsukupuolisille lapsille voi lukea kirjoja tai heidän kanssaan voi katsoa elokuvia, joissa on sukupuolia, ihan siinä missä muillekin. Sen sijaan epätasa-arvoistava mediamateriaali voi olla haitallista kenelle tahansa lapselle; myös siis cis-lapsille. 
Kommentit

Suositut tekstit